Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σαββατοκύριακο στην ορεινή Κορινθία



Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγαμε οικογενειακώς στα Τρίκαλα Κορινθίας και περάσαμε πολύ όμορφα. Από τότε που γεννήθηκε ο μικρός, λείπουμε από τη βάση μας τα περισσότερα Σαββατοκύριακα του μήνα, είτε πηγαίνουμε στο εξοχικό μας στο Σουσάκι,  είτε στο εξοχικό κάποιου φίλου, είτε στο χωριό καταγωγής του Αλέξανδρου είτε σε οποιοδήποτε άλλο προορισμό επιλέξουμε.

Είναι πολύ όμορφο να ταξιδεύουμε με το μικρό μας. Ο Αντώνης είναι "άλλο" παιδί όταν ταξιδεύουμε, θες η ομορφιά της φύσης, θες το ότι περνά πολύ χρόνο με τους γονείς του και μάλιστα χρόνο δημιουργικό, θες ότι βλέπει συνεχώς καινούρια πράγματα, το θέμα είναι πως είναι πολύ χαρούμενος.
Τέλος πάντων φλυαρώ και δεν το θέλω. Αυτό που θέλω είναι να σας δείξω μερικές όμορφες φωτογραφίες από το ταξίδι μας. 

Η υπέροχη ανατολή ηλίου από τη βεράντα του δωματίου μας

Με ψωμί θα τη βγάλουμε; Πεινάω!

Πάμε τώρα;

Η παιδική χαρά στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας.

Λίγη τρυφερότητα τώρα που ακόμα μου δίνει σημασία.

Οι αγαπημένοι μου κουκουλοφόροι...

Είναι πολύ ωραία εδώ, μπαμπά!

Μαμά ετοιμάσου, θα γίνω μεγάλο μαγκάκι!

Αξίζει να γράψω ότι στα Τρίκαλα εκτός από τους ωραίους περιπάτους που κάναμε στη φύση, φάγαμε εξαιρετικά στις ταβέρνες "Αγνάντι" και στου "Δέγλερη" και ήπιαμε το πολύ ωραίο χύμα κρασί τους. Επίσης, υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν τα παιδιά όπως ιππασία, περίπατοι στα μονοπάτια του χωριού και στο χιονοδρομικό κέντρο, σκι το χειμώνα, παιχνίδι στις παιδικές χαρές και όσα άλλα ανακαλύψετε με την ευρηματικότητα σας...

9 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να κάνω τα παρακάτω σχόλια:
    α) Την πρώτη φωτογραφία την τράβηξα εγώ, αφού το μαγκάκι μας μας ξύπνησε από τις 6...Κυριακάτικα.

    β)Το μαγκάκι μας γεννήθηκε επί ΔΝΤ, (λίγους μήνες πριν για την ακρίβεια) οπότε καλό θα 'ναι να μάθει να τη βγάζει με την αγαπημένη του ψωμούρα.

    γ)Το μαγκάκι μπορεί να κάνει τσουλήθρα με όλους τους δυνατούς τρόπους. Κάποτε το κάναμε κι εμείς. Είναι τόσο αναζωογονητικό που αρκεί να το δοκιμάσει κανείς και γίνεται παιδί ξανά!

    δ)"Μαμά ετοιμάσου, θα γίνω μεγάλο μαγκάκι". Η μάνα σου δε θα είναι ποτέ έτοιμη γιε μου γι' αυτό που της ετοιμάζεις. Προχώρα anyway. Σε καλύπτω.

    Ο μπαμπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχαχα γινεται απο δω και μπρος να γράφεται και οι δυο μαζί???? Ειστε απολαυστικοί!!!
    Παρεπιπτόντως....μια είστε κρεβατωμένοι και μια στα βουνά τις Κορινθίας?
    Πάτε και καμια βόλτα από Ζαρούχλα και λίμνη Τσιβλού με καφεδάκι στα Καλάβρυτα, ή στην απέναντι πλευρά Γκούρα και λίμνη Δόξα ή ακόμα καλύτερα τρίπτυχο Καρύταινα, Στεμνίτσα, Δημιτσάνα κ επιστρέφοντας Βυτίνα.
    Φιλια γλυκούλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο αλήθεια είναι όλα αυτά! Βλέπω ήδη την αντρική συμμαχία να οργανώνεται στο σπίτι μας... Πάντως μπαμπάκα, γέλασα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρβάρα μου, εγώ του έχω πει να συνεργαστούμε αλλά τον ξέρεις μόνο με τα πολιτικά του ασχολείται... Ο καθένας με το βίτσιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα όμορφα να περνάτε.
    Κατά σύμπτωση μιας και πάμε συχνά στα Τρίκαλα Κορινθίας, τις δύο αυτές ταβέρνες έχουμε ξεχωρίσει και μεις! Και για το φαγητό τους... αλλά και για τους ανθρώπους τους!
    Στο δε Αγνάντι το βράδυ μπορείς να δεις και κανα σκιουράκι να κατεβαίνει από το μεγάλο δέντρο που έχει δίπλα στα τραπέζια! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολύ καλός προορισμός για ΠΣΚ, και είμαι σε συνεχή αναζήτηση για νέους... Αν έχετε καμιά ιδέα πείτε μου. Προς το παρόν, σχεδιάζω ορεινή Αρκαδία και Ναύπλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα είμαι λιμνη Τσιβλού τον άλλο μήνα, Ναύπλιο είναι επίσης υπέροχος προορισμός, και για ορεινή Αρκαδία υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα μέρη να πάει κάποιος! Καλές εκδρομές!
    (Χρήστος aka Philos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχχχχ πόσο σας ζηλεύω,με την καλή έννοια!!!Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια και ειδικά σε τέτοια μέρη!Με τα 2 παιδιά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να κινούμαστε εύκολα.Από εδώ και πέρα όμως που δεν έχουν να κουβαλάμε πολλά τσουμπλέκια θα ξεκινήσουμε κι εμείς εκδρομούλες!

    Πέρασε κι από εδώ να πάρεις το δωράκι σου!
    http://didimakia2009.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας ζήσει ο μαγκάκος! Να είστε πάντα καλά, να περνάτε πολύ όμορφα και ο μπαμπάς Αλέξανδρος να συμμετέχει συχνότερα, είστε εξαιρετικό δίδυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή