Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ματζούνια!!!!!

Από την μέρα που αρχίσαμε τον παιδικό σταθμό, ο Αντώνης είναι συνέχεια άρρωστος. Λίγος πυρετός, λίγη καταρροή, αρκετός βήχας.... Ανησυχεί η μαμά του, γελούν οι έμπειροι φίλοι γονείς. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ανησυχώ είναι ότι δε θέλω να παίρνει συνέχεια φάρμακα και χημικά και θα ήθελα να αποφύγω όσο γίνεται τις αντιβιώσεις. Κατέφυγα λοιπόν στην ομοιοπαθητική και σε μικρά μυστικά της φύσης που μπορούν να βοηθήσουν.
Καταρχήν, σε μία κατσαρόλα με νερό ή σε μηχανή καύσης αιθέριων ελαίων προσθέτω μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, το οποίο είναι αποσυμφορητικό και τον έχει βοηθήσει πολύ, επίσης το σπίτι μας έχει αποκτήσει μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας και ο ευκάλυπτος διώχνει και τα κουνούπια τα οποία, άγνωστο γιατί, ακόμα κυκλοφορούν στη γειτονιά μας.
Επίσης έφτιαξα ένα σιροπάκι από δύο κ.σ. μέλι και μισό λεμόνι. Το μέλι είναι μαλακτικό και το λεμόνι έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Το σιρόπι αυτό πρέπει να το φτιάχνεις επιτόπου μια δυο φορές τη μέρα και του δίνω από αυτό περίπου μια κουταλιά της σούπας.
Θυμήθηκα ακόμα πως όταν εγώ και η αδερφή μου πηγαίναμε σχολείο, η μητέρα μου μας έδινε ένα πολύ μικρό κομματάκι σκόρδο να καταπίνουμε σα χαπάκι. Τότε, αυτό μου φαινόταν μεγάλη χαζομάρα αλλά τελικά το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προφυλάσσει από τις ιώσεις. Φυσικά, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ταΐσεις σε μωρό παιδί σκόρδο, αλλά θα φτιάξω μία σάλτσα  πέστο πλούσια σε σκορδάκι και θα του δίνω ένα κουταλάκι σάλτσα με λίγο ψωμί. Έτσι σκέφτομαι βέβαια εγώ, ο Αντώνης δεν ξέρω ακόμα τι γνώμη έχει γι αυτό, αλλά θα το δοκιμάσω.
Τέλος προσπαθώ να του δίνω θρεπτικές τροφές, όσο περισσότερο νερό γίνεται για να καθαρίζει και να ενυδατώνεται ο οργανισμός του και τον αφήνω να κοιμάται όσο θέλει καθώς η ξεκούραση είναι για όλους το καλύτερο γιατρικό.

1 σχόλιο:

  1. Το κόλπο με τον ευκάλυπτο το κάνω κι εγώ! Όταν είναι πολύ μπουκωμένος βάζω την κατσαρόλα στο δωμάτιο του την ώρα που παίζει (πολύ πολύ προσοχή να μην είναι σε μέρος που να μπορεί να την πιάσει και γίνει κανένα σοβαρό ατύχημα) και το βράδυ δίπλα στο κρεβάτι του. Βέβαια κατά τη διάρκεια της ημέρας του έβαζα πολύ συχνά ορό όταν ήταν σε αυτή την ηλικία διότι δεν μπορουσε να φυσήξει την μύτη του.
    Πολύ προσοχή χρειάζεται επίσης και στο ντύσιμο. Το οτι κάνει λίγο κρύο δεν σημαίνει οτι πρέπει να ντύνουμε το παιδί σαν μούμια! Πρέπει να αφήνουμε το σώμα του να αναπνέει λιγάκι. Άστε τα σκουφάκια και τα κασκόλ, τα χοντρά μπουφάν κλπ για τους χιονιάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή